Geleide meditaties met klankschaal


De klank en de trillingen die uit de schaal voortkomen, hebben een helende werking. Ze brengen je in een nog diepere staat van ontspanning, waardoor je helemaal in het moment leeft.

Klankschalen komen uit de Tibetaans boeddhistische gebieden van de Himalaya. Het zijn bijzondere instrumenten en de geschiedenis ervan gaat meer dan duizend jaar terug. De mythe en legende rond de materialen die worden gebruikt voor het ontwerp van de klankschalen wil dat ze worden gemaakt uit 7 verschillende metalen, goud, zilver, koper, kwik, tin, lood en ijzer, maar eigenlijk in realiteit zijn de meeste authentieke schalen gemaakt uit koper en tin. In Tibet worden ze gebruikt als slaginstrumenten, en als ondersteuning tijdens geleide meditaties. Of als offerschalen voor wierook en fruit, en zelfs als eetkommen.


Wist je dat je lichaam een eigen trillingsfrequentie heeft ? Als je je niet lekker voelt of niet goed in je vel zit, dan kan het zijn dat er een blokkade in je lichaam zit. Door deze blokkade verlaag je automatisch je eigen trillingsfrequentie, door de trillingen die uit de klankschaal komen tijdens de sessie, wordt je lichaam getrakteerd op een soort van innerlijke massage. Je voelt de trillingen door heel je lichaam, dit is op zich een heel bijzondere ervaring.

Je lichaamscellen trillen mee op het geluid van de trillingen die uit de klankschaal komen. Hierdoor heelt je lichaam zich en kom je tot een optimale ontspanning. Je komt weer in balans, waarbij blokkades worden doorbroken. Een sessie met een klankschaal kan een emotionele reactie te weeg brengen waardoor er nadien ontspanning, opluchting en harmonie ontstaat. Een klankschaal werkt dus op verschillende niveaus : emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel.